• Gwen werd beroofd in haar eigen huis en met een mes bedreigd. Nadat de dader werd opgepakt, kreeg Gwen een telefoontje van een bemiddelaar van Perspectief. De dader wilde met haar in gesprek. Samen met de bemiddelaar zocht Gwen hem op in de jeugdgevangenis. “Ik leerde de mens achter de misdadiger kennen.”

  Lees verder
 • Al tijdens zijn gevangenisstraf wilde Ata excuses maken tegenover de slachtoffers van de brand die hij stichtte in een asielzoekerscentrum. Nadat hij vrijkwam, meldde een reclasseringswerker hem aan bij Perspectief Herstelbemiddeling.

  Lees verder
 • Annet Slijkhuis is de nieuwe directeur van Perspectief Herstelbemiddeling. Vanaf vandaag geeft ze leiding aan het landelijk kantoor in Utrecht en de bemiddelaars die ieder in hun eigen regio werkzaam zijn.

  Lees verder
 • Schokkende conclusies in het gisteren verschenen rapport van Commissie De Winter dat onderzoek deed naar geweld in de jeugdzorg. Driekwart van de kinderen die tussen 1945 en nu in de jeugdzorg hebben gezeten, heeft daar te maken gehad met fysiek, seksueel of psychisch geweld of is daar getuige van geweest. Een belangrijke aanbeveling van de commissie is het bieden van erkenning aan slachtoffers van geweld in de jeugdzorg.

  Lees verder
 • Nadat haar broer Fred om het leven is gebracht door zijn partner, krijgt Els de behoefte om met de dader in contact te komen. Via Perspectief spreekt Els hem in de gevangenis. Vergeven is sinds dat moment voor Els duidelijk de weg. “Ik wilde leven, niet overleven. En leven kan alleen als je je hart laat spreken.” Afgelopen dinsdag vertelde zij haar verhaal aan medewerkers van Slachtofferhulp Nederland.

  Lees verder