• Diana Popken is maatschappelijk werker in FPC de Oostvaarderskliniek. Op de website van DJI (Dienst Justitiële Inrichtingen) schrijft zij een blog over haar werk in de tbs-kliniek. Bij een bemiddelingstraject tussen een slachtoffer of nabestaande met een tbs-patiënt begeleidt zij de patiënt.

  Lees verder
 • Ben je klantgericht en collegiaal ingesteld, communicatief en sociaal vaardig ? Dan ben jij misschien wel de nieuwe medewerker die we zoeken.

  Lees verder
 • Door een verkeersongeval verliest Fleur van der Bij op jonge leeftijd haar zusje Ylse. Jaren later en na een reis langs de Nijl beseft ze wat de impact is geweest. In de Volkskrant schrijft ze een indringend essay en houdt een pleidooi voor contact tussen betrokkenen.

  Lees verder
 • Bijna zeven jaar geleden steekt de ex-partner van Daphne haar neer. In het themanummer over vergeving, van het Tijdschrift voor Herstelrecht, vertelt Daphne over haar verwerkingsproces: "Ik ben nu pas boos. En dat bevalt me wel." Een verhaal over vergeving én de grenzen van vergeving.

  Lees verder
 • Els spreekt via Perspectief met George, die haar broer Fred om het leven bracht. Vergeven is sinds dat moment voor Els duidelijk de weg. Het Algemeen Dagblad tekende haar verhaal op.

  Lees verder