• 04-11-2017 Tien kilo lichter

  `Ik zie vaak de behoefte bij slachtoffers om over alle gevolgen te vertellen. Als ze dat lukt in een gesprek, zie je hun zelfvertrouwen groeien.` Bemiddelaar Francis Bakker legt in een interview in het AD uit hoe herstelbemiddeling in zijn werk gaat en hoe het slachtoffers en daders kan helpen.

  Lees verder
 • Op 23 januari 2018 heeft de 10de editie van het Forensisch Festival plaats. Ook Perspectief Herstelbemiddeling wil de aanwezige professionals graag uitnodigen om herstelbemiddeling bespreekbaar te maken met hun cliënten. Daarom willen we op die dag een prikkelende workshop organiseren : “Slachtoffer bedankt gewetenloze dader voor goed gesprek.”

  Lees verder
 • Het is een regenachtige, donkere ochtend als Sharon (toen 16 jaar) op haar scooter wordt aangereden. Het ongeval en de periode erna is één groot, zwart gat. Ruim een jaar later is ze er aan toe om via Perspectief een gesprek aan te gaan met de veroorzaker. Samen met haar moeder vertelt ze haar verhaal aan LetselschadeNews.

  Lees verder
 • In de derde aflevering van het TV-programma Misbruikt staat het verhaal van Rosanne centraal. Zij is slachtoffer geworden van seksueel misbruik. In haar zoektocht naar antwoorden en erkenning neemt ze ook contact op met Perspectief Herstelbemiddeling. Bemiddelaar Francis Bakker begeleidt het traject en gaat met haar in gesprek.

  Lees verder
 • Met de komst van mediation in strafzaken is verwarring ontstaan over het aanbod van Perspectief Herstelbemiddeling. Daarom in deze FAQ de belangrijkste zaken op een rijtje.

  Lees verder