• Op 18 november, in de internationale week van herstelrecht, organiseerden wij voor het eerst een belevingsdag herstelbemiddeling. Op deze dag namen we professionals mee in de belevingen van mensen die herstelbemiddeling hebben ervaren. Ook konden aanwezigen een herstelbemiddeling zelf meemaken, als toeschouwer of als deelnemer. Van de drie workshops en de reacties van deelnemers op de workshop zijn nu filmpjes te bekijken.

  Lees verder
 • “Fantastische dag. Ik hoop dat ik mijn collega’s iets van wat ik heb ervaren vandaag, kan meegeven”, reageerde een reclasseringswerker gisteren aan het eind van onze eerste belevingsdag. Professionals uit het hele land en van verschillende dader- en slachtofferorganisaties waren onder de indruk van de ervaringen in de workshops.

  Lees verder
 • Op onze belevingsdag op 18 november was de première van onze nieuwe mini-documentaire: “Van mens tot mens.“ Het is het verhaal van een bijzondere bemiddeling tussen Kristien, die aangifte doet, en Naima*, die al 15 jaar verslaafd is. Ze wil na detentie een ander pad inslaan. De ontmoeting maakt grote indruk op beide vrouwen.

  Lees verder
 • In het tv-programma EenVandaag was gisteravond aandacht voor de cursus Puinruimen in de PI Arnhem. Nabestaande Jacques Beemsterboer verloor zijn dochter door een misdrijf. Tijdens de cursus vertelt hij nu aan gedetineerden over de impact van zo’n daad.

  Lees verder
 • Miranda werd als klein meisje jarenlang seksueel misbruikt door haar neef. Ruim dertig jaar later gaat de 47-jarige Miranda in gesprek met de pleger in de tv-documentaire Niks aan de hand.

  Lees verder