• Over bemiddeling na een verkeersongeval - De chauffeur van een schoolbus die door een ongelukkig manoeuvre zijn vaste begeleidster overrijdt. Een mama van twee die een seconde niet goed oplet, een klap hoort en dan haar hart voelt stilstaan omdat er achter haar auto een scholier ligt. Een jongen die omkomt bij een ongeval terwijl zijn vriend achter het stuur ervan afkomt met een whiplash. Een vrouw die het zebrapad oversteekt en wordt gegrepen door een automobilist die vervolgens doorrijdt.

  Lees verder
 • Diana Popken is maatschappelijk werker in FPC de Oostvaarderskliniek. Op de website van DJI (Dienst Justitiële Inrichtingen) schrijft zij een blog over haar werk in de tbs-kliniek. Bij een bemiddelingstraject tussen een slachtoffer of nabestaande met een tbs-patiënt begeleidt zij de patiënt.

  Lees verder
 • Ben je klantgericht en collegiaal ingesteld, communicatief en sociaal vaardig ? Dan ben jij misschien wel de nieuwe medewerker die we zoeken.

  Lees verder
 • Door een verkeersongeval verliest Fleur van der Bij op jonge leeftijd haar zusje Ylse. Jaren later en na een reis langs de Nijl beseft ze wat de impact is geweest. In de Volkskrant schrijft ze een indringend essay en houdt een pleidooi voor contact tussen betrokkenen.

  Lees verder
 • Bijna zeven jaar geleden steekt de ex-partner van Daphne haar neer. In het themanummer over vergeving, van het Tijdschrift voor Herstelrecht, vertelt Daphne over haar verwerkingsproces: "Ik ben nu pas boos. En dat bevalt me wel." Een verhaal over vergeving én de grenzen van vergeving.

  Lees verder