• In de derde aflevering van het TV-programma Misbruikt staat het verhaal van Rosanne centraal. Zij is slachtoffer geworden van seksueel misbruik. In haar zoektocht naar antwoorden en erkenning neemt ze ook contact op met Perspectief Herstelbemiddeling. Bemiddelaar Francis Bakker begeleidt het traject en gaat met haar in gesprek.

  Lees verder
 • Met de komst van mediation in strafzaken is verwarring ontstaan over het aanbod van Perspectief Herstelbemiddeling. Daarom in deze FAQ de belangrijkste zaken op een rijtje.

  Lees verder
 • Per 1 september is Rosa Jansen de nieuwe Voorzitter Raad van Bestuur van Slachtofferhulp Nederland en Perspectief Herstelbemiddeling. Zij volgt Harry Crielaars op.

  Lees verder
 • Perspectief Herstelbemiddeling zoals Slachtoffer in Beeld sinds april dit jaar heet, presenteert met trots de resultaten over 2016. Met 2030 aanmeldingen werd vrijwel evenveel aangemeld als het jaar ervoor. Lees verder voor de meest opvallende resultaten en ontwikkelingen.

  Lees verder
 • De financiering voor mediation in het strafrecht is rond. Daarmee komt deze vorm van herstelbemiddeling dit jaar in alle arrondissementen beschikbaar. Openbaar Ministerie en de Raad voor de rechtspraak verwachten dat met de beschikbare financiering ruim 1600 zaken kunnen worden aangemeld.

  Lees verder