• Mede in het kader van de Europese minimumnormen voor slachtoffers zijn veel ketenpartners in de afgelopen twee jaar actief aan de slag gegaan met slachtofferbewust en herstelgericht werken. Eén van deze ketenpartners is de 3RO, waarvan Reclassering Nederland, de Verslavingsreclassering en het Leger des Heils deel uitmaken. SiB werkt nauw met hen samen.

  Lees verder
 • Op maandag 5 september was burgemeester Van Zanen op werkbezoek bij SiB. De Utrechtse burgemeester stelde veel vragen en concludeerde dat herstelbemiddeling een belangrijke voorziening is voor gemeenten.

  Lees verder
 • Slachtoffer in Beeld leverde in mei en juni meerdere bijdragen aan twee internationale conferenties. De bijeenkomsten boden een goede gelegenheid om ervaringen en kennis met andere organisaties te delen. Keuzevrijheid in herstelbemiddeling liep als een rode draad door de workshops van SiB. Ook deelde de organisatie haar ervaringen met het gebruik van storytelling in Nederlandse gevangenissen om aandacht te vragen voor herstelbemiddeling en emotioneel herstel.

  Lees verder
 • In 2015 is de vraag naar herstelbemiddeling door Slachtoffer in Beeld (SiB) gestegen. Net als voorgaande jaren willen steeds meer mensen na een misdrijf of verkeersongeval onder begeleiding van een bemiddelaar met elkaar in contact komen en zo bijdragen aan herstel.

  Lees verder
 • In 2014 raken Martine en Dennis Ligtenberg zwaargewond bij een ernstig verkeersongeluk. Ook hun kinderen zijn bij het ongeval betrokken. Ondanks de ernstige gevolgen nemen Dennis en Martine de veroorzaker niets kwalijk. Dat willen ze hem laten weten. Ook hopen ze dat ze met een ontmoeting antwoorden krijgen op hun vragen. Maar het lukt niet om via de politie met hem in contact te komen.

  Lees verder