• In bijna anderhalf jaar tijd bezocht Slachtoffer in Beeld 25 gevangenissen tijdens de zogenaamde herstelestafette. Gedetineerden en personeel werden geïnformeerd en geïnspireerd om via bemiddeling bij te dragen aan herstel van slachtoffer én dader. Enkele gedetineerden schreven hun gedachten hierover op in (haiku)gedichten.

  Lees verder
 • In aanloop naar de Europese Dag van het Slachtoffer vond op donderdag 18 februari 2016 de allerlaatste Dag van Herstel plaats in de Penitentiaire Inrichting (PI) in Nieuwegein. Niet eerder werd in de Nederlandse gevangenissen op zo’n grote schaal aandacht besteed aan de gevolgen van delicten voor slachtoffers en gingen personeelsleden en gedetineerden met elkaar in gesprek over thema’s als spijt, schuld, schaamte en herstelbemiddeling.

  Lees verder
 • In de wintereditie van Letselschadenews, het magazine voor slachtoffers met letsel, staat een artikel over herstelbemiddeling en de variant mediation in strafzaken.

  Lees verder
 • Op 17 december organiseerde SiB, samen met DJI, een nieuwe Dag van Herstel. Dit keer was PI Zwaag aan de beurt. Nabestaande Jack Keijzer vertelde het personeel over zijn eigen ervaringen met herstelbemiddeling. Het Westfries Weekblad deed verslag.

  Lees verder
 • 14-12-2015 SiB bestaat 25 jaar

  Op 14 december is het precies 25 jaar geleden dat Stichting Slachtoffer in Beeld werd opgericht. Een heugelijk moment. En tijd voor vernieuwing.

  Lees verder