• Slachtoffer in Beeld leverde in mei en juni meerdere bijdragen aan twee internationale conferenties. De bijeenkomsten boden een goede gelegenheid om ervaringen en kennis met andere organisaties te delen. Keuzevrijheid in herstelbemiddeling liep als een rode draad door de workshops van SiB. Ook deelde de organisatie haar ervaringen met het gebruik van storytelling in Nederlandse gevangenissen om aandacht te vragen voor herstelbemiddeling en emotioneel herstel.

  Lees verder
 • In 2015 is de vraag naar herstelbemiddeling door Slachtoffer in Beeld (SiB) gestegen. Net als voorgaande jaren willen steeds meer mensen na een misdrijf of verkeersongeval onder begeleiding van een bemiddelaar met elkaar in contact komen en zo bijdragen aan herstel.

  Lees verder
 • In 2014 raken Martine en Dennis Ligtenberg zwaargewond bij een ernstig verkeersongeluk. Ook hun kinderen zijn bij het ongeval betrokken. Ondanks de ernstige gevolgen nemen Dennis en Martine de veroorzaker niets kwalijk. Dat willen ze hem laten weten. Ook hopen ze dat ze met een ontmoeting antwoorden krijgen op hun vragen. Maar het lukt niet om via de politie met hem in contact te komen.

  Lees verder
 • In bijna anderhalf jaar tijd bezocht Slachtoffer in Beeld 25 gevangenissen tijdens de zogenaamde herstelestafette. Gedetineerden en personeel werden geïnformeerd en geïnspireerd om via bemiddeling bij te dragen aan herstel van slachtoffer én dader. Enkele gedetineerden schreven hun gedachten hierover op in (haiku)gedichten.

  Lees verder
 • In aanloop naar de Europese Dag van het Slachtoffer vond op donderdag 18 februari 2016 de allerlaatste Dag van Herstel plaats in de Penitentiaire Inrichting (PI) in Nieuwegein. Niet eerder werd in de Nederlandse gevangenissen op zo’n grote schaal aandacht besteed aan de gevolgen van delicten voor slachtoffers en gingen personeelsleden en gedetineerden met elkaar in gesprek over thema’s als spijt, schuld, schaamte en herstelbemiddeling.

  Lees verder