• Zaterdagavond 25 juli besteedt het EO programma Dilemma om 21.15 uur op NPO2 aandacht aan het dilemma van een nabestaande die voor de beslissing staat of ze in contact wil komen met de dader van de moord op haar vader. Slachtoffer in Beeld en enkele ervaringsdeskundigen geven haar in een panel advies.

  Lees verder
 • Naar aanleiding van de laatste twee Dagen van Herstel in de gevangenis in Sittard en Arnhem zijn twee artikelen verschenen in regionale dagbladen. De artikelen geven zicht op het verloop van deze dagen met reacties van (ex)gedetineerden.

  Lees verder
 • 26-05-2015 Jaarverslag 2014

  Het jaar 2014 kenmerkte zich voor Slachtoffer in Beeld door een forse toename van mediation in strafrechtzaken en aanzienlijk meer geweldsdelicten. De vraag naar herstelbemiddeling door SiB steeg met 11%.

  Lees verder
 • Van november 2013 tot eind 2014 nam Slachtoffer in Beeld deel aan de pilot Mediation in de officiers- en rechtersfase die in opdracht van het Ministerie van Veiligheid en Justitie werd gehouden. In maart 2015 verscheen een tussenevaluatie van de pilot.

  Lees verder
 • Donderdag 16 april hebben de Dienst Geestelijke Verzorging en Slachtoffer in Beeld een convenant getekend waarin de samenwerking tussen beide organisaties wordt onderstreept en afspraken staan beschreven ten behoeve van ieders bijdrage aan herstelgerichte detentie en slachtoffergericht werken.

  Lees verder