• Recent liet Slachtoffer in Beeld onderzoeken welke impact slachtoffer-daderbemiddeling heeft op de dader. De resultaten hiervan zijn te lezen in de bundel 'Recidivist als medeburger' die deze maand verschijnt.

  Lees verder
 • Zaterdag 25 juli belichtte EO televisie het dilemma van Linda die voor de beslissing stond of ze in contact wil komen met de man die haar vader heeft vermoord. In het tv-programma Dilemma gaven een bemiddelaar van Slachtoffer in Beeld en enkele ervaringsdeskundigen haar in een panel advies. Mogelijk overweegt u ook of u in contact wil komen met de dader van een misdrijf waar u slachtoffer van was. Lees verder waar u met vragen terechtkunt.

  Lees verder
 • Zaterdagavond 25 juli besteedt het EO programma Dilemma om 21.15 uur op NPO2 aandacht aan het dilemma van een nabestaande die voor de beslissing staat of ze in contact wil komen met de dader van de moord op haar vader. Slachtoffer in Beeld en enkele ervaringsdeskundigen geven haar in een panel advies.

  Lees verder
 • Naar aanleiding van de laatste twee Dagen van Herstel in de gevangenis in Sittard en Arnhem zijn twee artikelen verschenen in regionale dagbladen. De artikelen geven zicht op het verloop van deze dagen met reacties van (ex)gedetineerden.

  Lees verder
 • 26-05-2015 Jaarverslag 2014

  Het jaar 2014 kenmerkte zich voor Slachtoffer in Beeld door een forse toename van mediation in strafrechtzaken en aanzienlijk meer geweldsdelicten. De vraag naar herstelbemiddeling door SiB steeg met 11%.

  Lees verder