• Els spreekt via Perspectief met George, die haar broer Fred om het leven bracht. Vergeven is sinds dat moment voor Els duidelijk de weg. Het Algemeen Dagblad tekende haar verhaal op.

  Lees verder
 • Naast het begeleiden van bemiddelingstrajecten wil Perspectief herstelbemiddeling ook bevorderen en de bekendheid ermee vergroten. Speciaal voor professionals hebben we een digitale folder gemaakt met een overzicht van ons voorlichtingsaanbod en informatiemateriaal.

  Lees verder
 • 13-12-2018 Aangenaam verrast

  Niet altijd is zichtbaar dat iemand worstelt met wat hij heeft gedaan. Of nerveus is om terug te keren in de samenleving. Zeker in de gevangenis laat je dat niet snel zien. Maar als het moment dichterbij komt dat een gedetineerde op proefverlof gaat of vrijkomt, kan herstelbemiddeling een waardevolle bijdrage leveren. Zeker als iemand terugkeert naar zijn oude woonplaats, waar het delict heeft plaatsgehad. Een toevallige ontmoeting kan zomaar (weer) uit de hand lopen.

  Lees verder
 • Na ruim 7 jaar neemt Henriëtte van der Klok eind dit jaar afscheid van Perspectief Herstelbemiddeling. “Perspectief is een unieke organisatie met een bijzondere opdracht. We hebben de afgelopen jaren hard gewerkt om herstelbemiddeling op de kaart te zetten.” Van der Klok grijpt haar afscheid aan om iedereen van harte te bedanken voor de constructieve samenwerking.

  Lees verder
 • Nadat Melissa betrokken was geraakt bij een overval op een supermarkt, vroeg de dader via Perspectief om in contact met haar te komen. Een paar weken later kijkt Melissa de overvaller in de gevangenis in de ogen. “Het was een heel bijzonder gesprek. Er zat nu een hele andere man voor mij.”

  Lees verder