• Schokkende conclusies in het gisteren verschenen rapport van Commissie De Winter dat onderzoek deed naar geweld in de jeugdzorg. Driekwart van de kinderen die tussen 1945 en nu in de jeugdzorg hebben gezeten, heeft daar te maken gehad met fysiek, seksueel of psychisch geweld of is daar getuige van geweest. Een belangrijke aanbeveling van de commissie is het bieden van erkenning aan slachtoffers van geweld in de jeugdzorg.

  Lees verder
 • Nadat haar broer Fred om het leven is gebracht door zijn partner, krijgt Els de behoefte om met de dader in contact te komen. Via Perspectief spreekt Els hem in de gevangenis. Vergeven is sinds dat moment voor Els duidelijk de weg. “Ik wilde leven, niet overleven. En leven kan alleen als je je hart laat spreken.” Afgelopen dinsdag vertelde zij haar verhaal aan medewerkers van Slachtofferhulp Nederland.

  Lees verder
 • 29-04-2019 Jaarverslag 2018

  In 2018 introduceerde Perspectief een nieuwe slogan: contact met de ander helpt. De slogan geeft in het kort het waarom weer van onze kerntaak: het bemiddelen tussen betrokkenen van ingrijpende gebeurtenissen helpt deelnemers te herstellen. In het jaarverslag leggen we uit hoe we dat doen en zoomen we in op de belangrijkste cijfers.

  Lees verder
 • Over bemiddeling na een verkeersongeval - De chauffeur van een schoolbus die door een ongelukkig manoeuvre zijn vaste begeleidster overrijdt. Een mama van twee die een seconde niet goed oplet, een klap hoort en dan haar hart voelt stilstaan omdat er achter haar auto een scholier ligt. Een jongen die omkomt bij een ongeval terwijl zijn vriend achter het stuur ervan afkomt met een whiplash. Een vrouw die het zebrapad oversteekt en wordt gegrepen door een automobilist die vervolgens doorrijdt.

  Lees verder
 • Diana Popken is maatschappelijk werker in FPC de Oostvaarderskliniek. Op de website van DJI (Dienst Justitiële Inrichtingen) schrijft zij een blog over haar werk in de tbs-kliniek. Bij een bemiddelingstraject tussen een slachtoffer of nabestaande met een tbs-patiënt begeleidt zij de patiënt.

  Lees verder