• In de vijfde aflevering van "Anita wordt opgenomen", op maandagavond 19 november, was aandacht voor de cursus Puinruimen. Perspectief verzorgt hierin twee bijeenkomsten. Gedetineerde Naomi raakte geïnspireerd en ging uiteindelijk meerdere bemiddelingstrajecten via Perspectief aan.

  Lees verder
 • In het kader van de internationale week van herstelrecht, schreef Perspectief-directeur Henriëtte van der Klok een blog over herstelbemiddeling in detentie.

  Lees verder
 • Als haar broer Fred om het leven wordt gebracht, maakt Els van der Naalt gebruik van het spreekrecht van slachtoffers. Het hardop uiten van de pijnlijke realiteit blijkt voor haar een belangrijke stap in de richting van vergeving. Perspectief Herstelbemiddeling brengt Els jaren na de rechtszaak in contact met de dader. In de EO-programma's Nieuw Licht en De Grootste Bijbel van Nederland vertelt Els over hoe ze de dader heeft vergeven.

  Lees verder
 • Op 22 januari 2019 vindt het jaarlijkse Festival Forensische Zorg plaats, georganiseerd door Dienst Justitiële Inrichtingen. Vorig jaar gaf Perspectief Herstelbemiddeling een prikkelende workshop aan de aanwezige professionals om herstelbemiddeling bespreekbaar te maken met hun cliënten. Ook dit jaar hebben we een voorstel ingediend om een workshop te geven. Stemt u mee?

  Lees verder
 • Monique sprak met de veroorzaker van het ongeval waarbij haar twee kinderen omkwamen: “Aan alles merkten we dat het hem nog steeds veel doet.”

  Lees verder