• Als haar broer Fred om het leven wordt gebracht, maakt Els van der Naalt gebruik van het spreekrecht van slachtoffers. Het hardop uiten van de pijnlijke realiteit blijkt voor haar een belangrijke stap in de richting van vergeving. Perspectief Herstelbemiddeling brengt Els jaren na de rechtszaak in contact met de dader. In de EO-programma's Nieuw Licht en De Grootste Bijbel van Nederland vertelt Els over hoe ze de dader heeft vergeven.

  Lees verder
 • Op 22 januari 2019 vindt het jaarlijkse Festival Forensische Zorg plaats, georganiseerd door Dienst Justitiële Inrichtingen. Vorig jaar gaf Perspectief Herstelbemiddeling een prikkelende workshop aan de aanwezige professionals om herstelbemiddeling bespreekbaar te maken met hun cliënten. Ook dit jaar hebben we een voorstel ingediend om een workshop te geven. Stemt u mee?

  Lees verder
 • Monique sprak met de veroorzaker van het ongeval waarbij haar twee kinderen omkwamen: “Aan alles merkten we dat het hem nog steeds veel doet.”

  Lees verder
 • In een bemiddelingstraject draagt het gesprek als contactvorm het meeste bij aan herstel. Voor zowel het slachtoffer als de dader, blijkt uit onderzoek. Daarom doet Perspectief Herstelbemiddeling samen met de Universiteit Twente onderzoek naar nieuwe technologische bemiddelingsvormen die het meest aansluiten bij de effecten van een gesprek. Dit najaar starten we met een pilot waarin we de digitale videoboodschap introduceren.

  Lees verder
 • Perspectief krijgt regelmatig de vraag hoe herstelbemiddeling in zijn werk gaat. Daarom hebben we een zogeheten infographic gemaakt, waarmee iedereen in één oogopslag kan zien hoe herstelbemiddeling werkt.

  Lees verder