• De afgelopen periode nam bij Perspectief de vraag naar bemiddeling na seksueel misbruik toe. Om mensen beter te informeren over bemiddeling na seksueel misbruik, hebben wij een speciale voorlichtingsfolder over dit onderwerp ontwikkeld.

  Lees verder
 • Dinsdag 12 december verscheen het rapport van de Onderzoekscommissie seksuele intimidatie en misbruik in de sport. De onderzoekscommissie concludeert dat seksueel misbruik in de sport vaak voorkomt en het dringend noodzakelijk is dat sportclubs snel veel meer gaan doen aan de vele incidenten en het voorkomen daarvan.

  Lees verder
 • Het Tijdschrift voor Herstelrecht besteedt in de najaarseditie aandacht aan herstelgerichte detentie. Perspectief Herstelbemiddeling droeg bij met een voorbeeld van herstelbemiddeling tussen dader en slachtoffer uit de praktijk.

  Lees verder
 • Vrijdag 17 november deed de rechtbank uitspraak in de straatracezaak Loosdrecht. Walter van W. krijgt 4 jaar cel voor het doodrijden van een 19-jarige vrouw, zijn zoon Casper krijgt een taakstraf. Beiden ontkennen dat een straatrace de vrouw fataal werd. Hoogleraar victimologie Peter van der Velden legde aan RTLnieuws uit wat dat kan doen met de slachtoffers: "Dat daders excuses aanbieden en berouw tonen, kan heel belangrijk zijn voor nabestaanden".

  Lees verder
 • 04-11-2017 Tien kilo lichter

  `Ik zie vaak de behoefte bij slachtoffers om over alle gevolgen te vertellen. Als ze dat lukt in een gesprek, zie je hun zelfvertrouwen groeien.` Bemiddelaar Francis Bakker legt in een interview in het AD uit hoe herstelbemiddeling in zijn werk gaat en hoe het slachtoffers en daders kan helpen.

  Lees verder