• Anneke (63) ging in gesprek met de medeveroorzaker van het ongeluk, en zei: “Ga alsjeblieft verder met je leven’, zei ik, ‘maak er wat moois van.”

  Lees verder
 • Verder na een verkeersongeval? Contact met de ander helpt.

  Lees verder
 • 24-05-2018 Jaarverslag 2017

  2017 was een bijzonder jaar voor Perspectief, want de organisatie veranderde van naam. Dat was een bewuste keuze. In ons jaarverslag 2017 blikken we terug op dit proces en leggen we verantwoording af voor wat we vorig jaar hebben gedaan.

  Lees verder
 • Het tijdschrift LetselschadeNEWS besteedt in de nieuwste editie aandacht aan herstelbemiddeling na een verkeersongeval. Ans van der Veen, medewerker van Slachtofferhulp Nederland, begeleidde een dochter en moeder die betrokken waren bij een ernstig auto-ongeluk. De dochter wilde in gesprek met de veroorzaker. “Het slachtoffer wilde heel graag weten hoe het zat. Wat er tijdens het ongeluk was gebeurd, hoe de veroorzaker het had beleefd.”

  Lees verder
 • Vandaag is het de Europese Dag van het Slachtoffer. Een goed moment om herstelbemiddeling extra onder de aandacht te brengen. Bemiddeling draagt bij aan de verwerking van wat er is gebeurd en geeft slachtoffers de mogelijkheid vragen te stellen en antwoorden te krijgen.

  Lees verder