• Het Tijdschrift voor Herstelrecht besteedt in de najaarseditie aandacht aan herstelgerichte detentie. Perspectief Herstelbemiddeling droeg bij met een voorbeeld van herstelbemiddeling tussen dader en slachtoffer uit de praktijk.

  Lees verder
 • Vrijdag 17 november deed de rechtbank uitspraak in de straatracezaak Loosdrecht. Walter van W. krijgt 4 jaar cel voor het doodrijden van een 19-jarige vrouw, zijn zoon Casper krijgt een taakstraf. Beiden ontkennen dat een straatrace de vrouw fataal werd. Hoogleraar victimologie Peter van der Velden legde aan RTLnieuws uit wat dat kan doen met de slachtoffers: "Dat daders excuses aanbieden en berouw tonen, kan heel belangrijk zijn voor nabestaanden".

  Lees verder
 • 04-11-2017 Tien kilo lichter

  `Ik zie vaak de behoefte bij slachtoffers om over alle gevolgen te vertellen. Als ze dat lukt in een gesprek, zie je hun zelfvertrouwen groeien.` Bemiddelaar Francis Bakker legt in een interview in het AD uit hoe herstelbemiddeling in zijn werk gaat en hoe het slachtoffers en daders kan helpen.

  Lees verder
 • Op 23 januari 2018 heeft de 10de editie van het Forensisch Festival plaats. Ook Perspectief Herstelbemiddeling wil de aanwezige professionals graag uitnodigen om herstelbemiddeling bespreekbaar te maken met hun cliënten. Daarom willen we op die dag een prikkelende workshop organiseren : “Slachtoffer bedankt gewetenloze dader voor goed gesprek.”

  Lees verder
 • Het is een regenachtige, donkere ochtend als Sharon (toen 16 jaar) op haar scooter wordt aangereden. Het ongeval en de periode erna is één groot, zwart gat. Ruim een jaar later is ze er aan toe om via Perspectief een gesprek aan te gaan met de veroorzaker. Samen met haar moeder vertelt ze haar verhaal aan LetselschadeNews.

  Lees verder