• Perspectief Herstelbemiddeling zoals Slachtoffer in Beeld sinds april dit jaar heet, presenteert met trots de resultaten over 2016. Met 2030 aanmeldingen werd vrijwel evenveel aangemeld als het jaar ervoor. Lees verder voor de meest opvallende resultaten en ontwikkelingen.

  Lees verder
 • De financiering voor mediation in het strafrecht is rond. Daarmee komt deze vorm van herstelbemiddeling dit jaar in alle arrondissementen beschikbaar. Openbaar Ministerie en de Raad voor de rechtspraak verwachten dat met de beschikbare financiering ruim 1600 zaken kunnen worden aangemeld.

  Lees verder
 • 11-04-2017 Nieuwe naam

  Op dinsdag 11 april heeft Slachtoffer in Beeld haar naam in Perspectief Herstelbemiddeling gewijzigd.

  Lees verder
 • Op dinsdag 11 april is het zover, Slachtoffer in Beeld gaat die dag over op haar nieuwe naam Perspectief Herstelbemiddeling. Onze werkzaamheden blijven, alle communicatiemiddelen veranderen.

  Lees verder
 • Nee zeggen tegen herstelbemiddeling is een goed recht. Maar wat zijn de beweegredenen en waar zijn die op gebaseerd? Slachtofferhulp Nederland en Slachtoffer in Beeld deden verkennend onderzoek naar slachtoffers die niet willen deelnemen aan herstelbemiddeling. Conclusie: meer en vaker informatie geven maakt het voor een slachtoffer mogelijk een echt gefundeerde keuze te maken.

  Lees verder