Beleef Herstel Bemiddeling

26-09-2019

Op 18 november, in de internationale week van herstelrecht, organiseren wij voor het eerst een belevingsdag herstelbemiddeling.

Op deze dag nemen we professionals en andere belangstellenden mee in de belevingen van mensen die herstelbemiddeling hebben ervaren. En kunt u een herstelbemiddeling ook zelf meemaken, als toeschouwer of als deelnemer.

Waarom?

Herstelbemiddeling maakt het mogelijk dat mensen kunnen herstellen van een ingrijpende gebeurtenis door het gesprek aan te gaan met degene die betrokken was bij dezelfde gebeurtenis. Bij zowel slachtoffers als daders (of veroorzakers) helpt het contact bij het verwerken van wat er is gebeurd, waardoor deze gebeurtenis minder invloed heeft op hun kwaliteit van leven. Mensen voelen zich weer in staat hun leven te vervolgen en zich te richten op de toekomst. En daar heeft ook hun omgeving baat bij!

Erbij zijn? 

U kunt nu al aangeven dat u graag wilt komen. Klik dan op deze link en meld u aan via de button in het bericht. Door het interactieve karakter van de dag is het aantal plaatsen beperkt.

We zijn druk bezig met de voorbereidingen. Een definitief programma volgt binnenkort.

Article image