Daphne ontmoette dader

05-02-2018

Daphne werd lichamelijk mishandeld door haar ex-vriend. Voor de rechtszitting wilde ze hem graag onder ogen komen. Een bemiddelaar van Perspectief ging met haar mee naar de gevangenis. “Toen ik zag dat die enorme kerel eigenlijk een klein jongetje was, kreeg ik weer zelfvertrouwen.” Haar verhaal staat in de laatste editie van het magazine Volzin.

“Ik wilde weer een mens zien in plaats van een monster. Niet alleen ik, maar ook hij moest erg huilen. Daaraan merkte ik dat hij berouw had.” Door dit gesprek was Daphne minder bang om naar de rechtszitting te gaan. Later, toen hij was overgeplaatst naar een psychiatrische kliniek, zocht ze hem opnieuw  op, weer onder begeleiding van een bemiddelaar.

Daphne ondervindt nog steeds de gevolgen van het geweld. “Toch gaat het nu goed met me, mede dankzij de bemiddelingsgesprekken.”

Heft in eigen hand
“Dát is mijn drijfveer om dit werk te doen”, zegt Francis Bakker, sinds tien jaar herstelbemiddelaar bij Perspectief. “Door gesprekken tussen slachtoffers en daders draag ik eraan bij dat mensen het heft weer in eigen handen nemen.”

Benieuwd naar het hele verhaal van Daphne? Lees hier het artikel in het februarinummer van het magazine Volzin, magazine voor religie en samenleving.  

Meer weten over herstelbemiddeling na een delict? Lees verder hoe herstelbemiddeling werkt en kan bijdragen aan herstel.

Article image