EO Dilemma: overweegt u ook bemiddeling?

25-07-2015

Zaterdag 25 juli belichtte EO televisie het dilemma van Linda die voor de beslissing stond of ze in contact wil komen met de man die haar vader heeft vermoord. In het tv-programma Dilemma gaven een bemiddelaar van Slachtoffer in Beeld en enkele ervaringsdeskundigen haar in een panel advies. Mogelijk overweegt u ook of u in contact wil komen met de dader van een misdrijf waar u slachtoffer van was. Lees verder waar u met vragen terechtkunt.

In het programma stond het dilemma centraal waar veel slachtoffers en daders over nadenken en waar ook alle deelnemers aan herstelbemiddeling mee te maken krijgen. Slachtoffer in Beeld (SiB) is om die reden een groot voorstander dat mensen goed geïnformeerd een bewuste keuze kunnen maken. SiB helpt slachtoffers, nabestaanden en daders die met elkaar in contact willen komen. Dit contact wordt zorgvuldig voorbereid met een bemiddelaar die het uiteindelijke contact ook begeleidt. Het kan alle betrokkenen helpen in de verwerking van wat er is gebeurd en ertoe bijdragen dat vragen beantwoord worden.

Door via een bemiddelaar van SiB contact te zoeken, zijn alle betrokkenen er zeker van dat het contact in een behoefte voorziet en zorgvuldig wordt begeleid. Een bemiddeling kan op initiatief van alle betrokkenen, is zonder kosten en is in alle gevallen vertrouwelijk en vrijwillig.

Meer informatie over slachtoffer-daderbemiddeling vindt u op deze site, direct aanmelden voor een intakegesprek met een bemiddelaar kan ook. Tijdens kantooruren (ma-vr) kunt u ook contact opnemen met ons kantoor via 030-2340045.

De aflevering van Dilemma is via deze link terug te kijken.