Enthousiaste reacties op eerste Belevingsdag

19-11-2019

“Fantastische dag. Ik hoop dat ik mijn collega’s iets van wat ik heb ervaren vandaag, kan meegeven”, reageerde een reclasseringswerker gisteren aan het eind van onze eerste belevingsdag. Professionals uit het hele land en van verschillende dader- en slachtofferorganisaties waren onder de indruk van de ervaringen in de workshops.

Op 18 november, in de internationale week van herstelrecht, organiseerden wij voor het eerst een belevingsdag herstelbemiddeling. Op deze dag namen we professionals mee in de belevingen van mensen die herstelbemiddeling hebben ervaren. Ook konden aanwezigen een herstelbemiddeling zelf meemaken, als toeschouwer of als deelnemer.

Reacties deelnemers:

“Het is indrukwekkend om te zien hoe goed en zorgvuldig jullie het contactmoment voorbereiden. Als bemiddelaar ga je dus zo save mogelijk het gesprek in. Jullie weten welke vragen gesteld gaan worden en op welke vragen waarschijnlijk geen antwoord komt. Deelnemers aan een traject weten zo heel goed wat ze kunnen verwachten.”

“Wat een mooie en boeiende belevingsdag hebben jullie georganiseerd! Ik was erg onder de indruk.”

Filmimpressie

Bekijk ook een film met indrukken van de dag. Via onze LinkedIn-pagina zijn ook foto’s te bekijken en de komende dagen plaatsen we meer video's van de dag. 

Nieuwe belevingsdag

De belangstelling voor deze eerste belevingsdag was zeer groot. We hebben daarom besloten in het nieuwe jaar weer een dag te organiseren. Houd hiervoor onze berichtgeving in de gaten!