Herstelbemiddeling bij Pauw

17-03-2016

In 2014 raken Martine en Dennis Ligtenberg zwaargewond bij een ernstig verkeersongeluk. Ook hun kinderen zijn bij het ongeval betrokken. Ondanks de ernstige gevolgen nemen Dennis en Martine de veroorzaker niets kwalijk. Dat willen ze hem laten weten. Ook hopen ze dat ze met een ontmoeting antwoorden krijgen op hun vragen. Maar het lukt niet om via de politie met hem in contact te komen.

Martine en Dennis melden zich aan bij Slachtoffer in Beeld. SiB legt contact met de veroorzaker. Onder begeleiding van een bemiddelaar spreken beide partijen met elkaar, ongeveer driekwart jaar na het verkeersongeval. Het is een goed gesprek. Martine: 'Het helpt ons allebei verder.' Onlangs deed de rechter uitspraak in de zaak. Bij Pauw vertellen Dennis en Martine hun verhaal. Over hoe ze zijn omgegaan met de gevolgen van het ongeval, waarom zij de veroorzaker hebben vergeven en nog altijd contact met hem hebben.

Kijk hier naar de aflevering van Pauw van 16 maart.

Verder na een verkeersongeval

Als u een verkeersongeluk heeft meegemaakt, kan het zijn dat u daar gevolgen van ondervindt. Bijvoorbeeld doordat u vragen heeft die onbeantwoord blijven, of omdat u misschien angstig of boos bent. U bent wellicht ook benieuwd naar de ander: wie het is en hoe het met hem of haar gaat. Een bemiddeling biedt inzicht in de motieven, geeft antwoord op vragen en geeft mensen de ruimte om zelf een rol te vervullen in het herstel.

 Article image