Hulpvragen na verkeersongeval

05-04-2015

Tweede paasdag 6 april is op NPO 2 om 20.25 uur de documentaire In één Klap te vertoond over veroorzakers van verkeersongevallen. Bent u zelf slachtoffer of veroorzaker van een verkeersongeval? Lees verder waar u met vragen terecht kunt.

Slachtoffer in Beeld helpt slachtoffers, nabestaanden en veroorzakers die met elkaar in contact willen komen. Dit contact wordt zorgvuldig voorbereid met een bemiddelaar die het uiteindelijke contact ook begeleidt. Dit contact kan alle betrokkenen helpen in de verwerking van wat er is gebeurd en kan ertoe bijdragen dat vragen beantwoord worden.

Slachtoffers en veroorzakers die naar aanleiding van de documentaire andere (hulp)vragen hebben, kunnen terecht bij Slachtofferhulp Nederland via telefoonnummer 0900 - 0101 tijdens kantoortijden (ma-vr). Meer informatie over de dienstverlening leest u op de site.

Slachtoffer-veroorzakerbemiddeling

Een ongeval heeft vaak ingrijpende gevolgen voor slachtoffers en veroorzakers. Vaak heeft een veroorzaker na een ongeval de behoefte om het slachtoffer of de nabestaanden zijn of haar medeleven te tonen. Slachtoffers of nabestaanden hebben vaak vragen over het geval en het medeleven van een veroorzaker doet hen vaak goed.

Voor een veroorzaker is het leggen van contact soms moeilijk, niet wetende of het contact op prijs wordt gesteld. Soms wordt het contact ook door omstanders (onterecht) afgeraden omdat bijvoorbeeld het politieonderzoek nog loopt. Geen bericht of contact leidt echter vaak tot onbegrip bij de slachtoffers of nabestaanden en draagt eraan bij dat het beeld van de veroorzaker steeds negatiever wordt.

Door via een bemiddelaar van SiB contact te zoeken, zijn alle betrokkenen er zeker van dat het contact op prijs wordt gesteld en in een behoefte voorziet. Een bemiddeling kan op initiatief van alle betrokkenen, is zonder kosten en is in alle gevallen vertrouwelijk en vrijwillig. Meer informatie over slachtoffer-veroorzakerbemiddeling vindt u op deze site, direct aanmelden voor een intakegesprek met een bemiddelaar kan ook. Tijdens kantooruren (ma-vr) kunt u ook contact opnemen met ons kantoor via 030-2340045.

De documentaire is via deze link terug te kijken.