Perspectief gaat live

28-03-2017

Op dinsdag 11 april is het zover, Slachtoffer in Beeld gaat die dag over op haar nieuwe naam Perspectief Herstelbemiddeling. Onze werkzaamheden blijven, alle communicatiemiddelen veranderen.

Waarom een nieuwe naam?

Vijfentwintig jaar geleden begonnen we als Slachtoffer in Beeld met trainingen en leerstraffen voor daders om het slachtofferbesef en inzicht te vergroten. In de afgelopen 10 jaar ontwikkelden we herstelbemiddeling en begeleidden we duizenden bemiddelingen. Herstelbemiddeling is er voor alle betrokkenen. Belangrijk voor het succes ervan, is dat elke deelnemer voelt dat zijn of haar bijdrage ertoe doet. Nu is het zover om onze organisatie een naam te geven die past bij ons werk: Perspectief Herstelbemiddeling.

Waarom deze naam?

Perspectief staat voor meerdere kanten: dat er na een ingrijpende gebeurtenis zoals een delict, ongeval of incident verschillende ervaringen en oogpunten zijn. Door deze te delen, is er kans op herstel. Door erkenning te bieden en te krijgen, kan een ieder weer verder. Zo biedt herstelbemiddeling perspectief voor de toekomst.

Wat gaat er gebeuren?

Op dinsdag 11 april verandert onze url in www.perspectiefherstelbemiddeling.nl. Naast informatie voor direct betrokkenen zoals slachtoffers en daders bevat onze website ook informatie voor professionals die kunnen verwijzen naar herstelbemiddeling. Via de site kan, net als voorheen, worden aangemeld voor een bemiddeling. Ook onze emailadressen wijzigen en krijgen de extensie @perspectiefherstelbemiddeling.nl. En al ons folder en poster materiaal wordt vernieuwd. Organisaties die regelmatig naar SiB verwijzen krijgen een pakket met materiaal toegestuurd.

Heb je vragen over de naamswijziging? Mail ons via communicatie@slachtofferinbeeld.nl

Op de hoogte blijven van al onze ontwikkelingen? Volg ons op twitter en/of facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief die vier keer per jaar verschijnt.

Article image