SiB in EO Dilemma op 25 juli

07-07-2015

Zaterdagavond 25 juli besteedt het EO programma Dilemma om 21.15 uur op NPO2 aandacht aan het dilemma van een nabestaande die voor de beslissing staat of ze in contact wil komen met de dader van de moord op haar vader. Slachtoffer in Beeld en enkele ervaringsdeskundigen geven haar in een panel advies.

In het programma staat het dilemma centraal waar veel slachtoffers en daders over nadenken en waar ook alle deelnemers aan herstelbemiddeling mee te maken krijgen. SiB is om die reden een groot voorstander dat mensen goed geïnformeerd een bewuste keuze kunnen maken. In het programma komt bemiddelaar Francis Bakker namens Slachtoffer in Beeld aan het woord om meer uitleg te geven over bemiddeld contact met de dader en wat dit op kan leveren. Via de website van de EO kunnen belangstellenden in aanloop naar de uitzending nu al advies geven.

Hieronder de beschrijving van het EO-programma:

Article image 

Aflevering 9: 25 juli, 21.15 uur
Elf jaar geleden werd Linda's vader vermoord door een van zijn werknemers. Linda kampt nog dagelijks met de gevolgen van de moord en ze zou graag willen dat het haar leven niet meer zo beheerst. Ze twijfelt of het daarom verstandig is om de confrontatie aan te gaan met de dader. Is dat goed voor haar verwerking? En kan het misschien duidelijkheid bieden over zijn motief? Of is de kans groot dat zo'n ontmoeting uitdraait op een teleurstelling en oude wonden openrijt?

Algemene informatie Dilemma
In dit programma bespreekt Tijs van den Brink bijzondere dilemma's van gewone Nederlanders. Iedere week ontvangt Tijs een hoofdgast die voor een belangrijke, ingewikkelde beslissing staat. Samen met adviseurs probeert Tijs een passende oplossing te vinden, zodat de hoofdgast aan het eind van het programma een keuze kan maken.