Vacature Utrecht

19-06-2017

Perspectief Herstelbemiddeling is wegens toegenomen werkaanbod op zoek naar een bemiddelaar die in de regio Utrecht aan de slag wil gaan.

Perspectief Herstelbemiddeling (voorheen Slachtoffer in Beeld) verzorgt sinds 2007 in opdracht van het Ministerie van Veiligheid en Justitie slachtoffer-daderbemiddelingen en mediation in strafzaken. Daarnaast verzorgt de organisatie herstelbemiddelingen na medische incidenten, verkeersongevallen en seksueel misbruik in het verleden.

Onderdeel van de functie is het voeren van voorbereidende gesprekken met de partijen en het inschatten en bepalen of deelnemers in staat en geschikt zijn tot deelname aan een bemiddeling. Daarnaast begeleidt de bemiddelaar bij de keuze voor de vorm van het bemiddelingscontact en begeleidt hij of zij het bemiddelingsproces van slachtoffer en dader of verdachte of veroorzaker afzonderlijk en gezamenlijk. Naast de bemiddelingen wordt van de bemiddelaar verwacht dat hij of zij deelneemt aan intervisie, werkbegeleiding en scholingsdagen ter borging en verhoging van de kwaliteit van het werk.

Gezochte kandidaten

De bemiddelaar die Perspectief zoekt, is verantwoordelijk voor het organiseren en uitvoeren van slachtoffer-daderbemiddelingen die Perspectief krijgt aangemeld in de regio en stad Utrecht. De gezochte kandidaat:

  • beschikt over een afgeronde hbo-opleiding in een sociale richting
  • wil en kan tussen de 15 – 20 uur per week en op wisselende dagen in de week aan de slag gaan
  • is woonachtig in de regio/stad Utrecht
  • een afgeronde mediation opleiding is een pre.

De kandidaat die we zoeken, is in staat om processen te begeleiden, kan goed luisteren en weet diverse gesprektechnieken toe te passen met een flinke dosis mensenkennis. Mensen die reeds werken met slachtoffers of daders of die in hun werk een rol vervullen die vergelijkbaar is met die van bemiddelaar, worden van harte uitgenodigd om te reageren. Lees verder over het gevraagde profiel. Vanwege de samenstelling van haar team juicht Perspectief mannelijke kandidaten van harte toe om te reageren.

Praktische informatie

De invulling van de functie kan zowel freelance als in loondienst. De functie is ingeschaald in schaal 8 van de CAO Welzijn en maatschappelijk dienstverlening. Alleen kandidaten die in de genoemde regio wonen, worden gevraagd te reageren. Dit omdat de woonplaats ook de standplaats is van waaruit wordt gewerkt; reistijd en reiskosten blijven zo beperkt. Voor meer informatie kunt u terecht bij Manon Elbersen of Anne Frederiks, beleidsmedewerkers, via 030-2340045. Stuur uw reactie uiterlijk vrijdag 18 augustus 2017 t.a.v. Henriëtte van der Klok, directeur Perspectief Herstelbemiddeling. De eerste sollicitatiegesprekken zullen op maandag 28 augustus of donderdag 31 augustus plaatsvinden.