Vacature communicatie 32 uur

10-07-2017

Perspectief Herstelbemiddeling zoekt per direct een communicatiemedewerker ter versterking van haar team op het landelijk kantoor in Utrecht. Lees hieronder verder over de werkzaamheden en het gevraagde profiel.

Wie ben jij?

Ben jij een creatieve, zelfstandige en flexibele communicatieprofessional met uitstekend gevoel voor taal? Iemand die aansprekende content schrijft en niet alleen gevoel heeft voor online, maar ook aantoonbare ervaring heeft met social media? En volg je de nieuwste digitale ontwikkelingen op de voet? Wil je met die praktische kennis bijdragen aan een thema dat de samenleving raakt en gaat over het welzijn van mensen? Dan ben jij misschien onze kandidaat, want we zijn op zoek naar een:

Communicatiemedewerker voor 32 uur per week

Wie zijn wij?

Perspectief Herstelbemiddeling (voorheen Slachtoffer in Beeld) is sinds 2007 dé organisatie voor herstelbemiddeling in Nederland. Perspectief gaat uit van het vermogen van slachtoffers en daders om zelf bij te dragen aan herstel. De professionele bemiddelaars van Perspectief helpen hen daarbij door het contact tussen slachtoffers en verdachten/daders en direct betrokkenen van misdrijven, (verkeers-) ongevallen of ingrijpende incidenten zorgvuldig te begeleiden.

Herstelbemiddeling draagt bij aan de (emotionele) verwerking van slachtoffers en schuldverwerking bij daders. Ook kunnen deelnemers tijdens het traject, waar relevant, concrete afspraken maken voor de toekomst. Naast de bemiddelingstrajecten verzorgt Perspectief regelmatig voorlichtingen en trainingen aan professionals, om herstelbemiddeling te bevorderen. De organisatie wordt gefinancierd door het Ministerie van Veiligheid en Justitie.

Jouw belangrijkste werkzaamheden

  • De organisatie heette tot april 2017 Slachtoffer in Beeld. Een belangrijke taak is daarom het vergroten en versterken van de naamsbekendheid van Perspectief Herstelbemiddeling bij de relevante doelgroepen. Jouw inbreng focust op de strategische inzet van sociale media en de (concept)ontwikkeling van multimediale middelen die bijdragen aan onze naamsbekendheid. Daarnaast bewaak je de nieuwe huisstijl, zowel in- als extern.
  • Ontwikkeling en uitvoering van communicatieplannen en - activiteiten gericht op organisaties en professionals die in contact komen met slachtoffers en daders om hun bekendheid met en enthousiasme voor herstelbemiddeling verder te vergroten en het aantal aanmeldingen te verhogen.
  • Ontwikkeling, beheer en verspreiding van PR- en voorlichtingsmateriaal en de coördinatie van de voorlichtingen.
  • Beheer en verdere ontwikkeling van de website, waaronder SEO, analyse met Google Analytics en inzet van Google Adwords.
  • Het schrijven en zowel online als grafisch vormgeven van content.
  • Redactiewerk voor interne en externe communicatiemiddelen.

Jouw profiel

  • Je hebt een afgeronde HBO opleiding op het gebied van communicatie, met een specialisatie op het terrein van digitale media, onlinecommunicatie en social media, multimedia en/of communicatie en PR.
  • Je hebt 3-4 jaar relevante werkervaring in het communicatievak.
  • Je schrijft heldere en inspirerende teksten.
  • Je hebt kennis van en ervaring met CRM, CMS, SEO, SEA, Google analytics en webmaster tools, en het beheer en de optimalisatie van social media. 

We zoeken een kandidaat die aantoonbare ervaring heeft in een marketing-communicatiefunctie en met werken in de non-profit sector. Je bent creatief, initiatiefrijk en maatschappelijk betrokken. Je moet stevig in je schoenen staan en een gezonde dosis durf hebben. Je bent een goede netwerker en kunt makkelijk het woord voeren voor groepen. Vanwege de werkdruk is het belangrijk dat je kunt plannen en prioriteiten stellen, en toch flexibel blijft.

Ons team

Perspectief is een non-profit organisatie. Op ons landelijk kantoor in Utrecht werken negen medewerkers aan het beleid en de ondersteuning van de bemiddelingen. Onze bemiddelaars en trainers werken verspreid over het land. De kandidaat is per direct welkom en gaat nauw samenwerken met de al aanwezige communicatieadviseur.

Arbeidsvoorwaarden

De CAO Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening is van toepassing. De functie is ingeschaald in schaal 8, dit is minimaal €2454,-, en maximaal €3495,- per maand op full time basis (36 uur). De aanstelling betreft in eerste instantie een contract voor een jaar.

Inlichtingen en sollicitatie

Mail je brief en cv vóór donderdag 31 augustus naar communicatie@perspectiefherstelbemiddeling.nl. Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met communicatieadviseur Mieke Wouters, tel.: 030 – 234 00 45 (tot 26 juli en na 22 augustus). De eerste gespreksronde zal woensdag 13 september plaatsvinden.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Article image