Verkeerscampagne in de media

29-05-2018

In de week van 28 mei voeren we een verkeerscampagne om meer bekendheid te geven aan herstelbemiddeling na een verkeersongeval. Verscheidene media hebben onze campagneboodschap opgepikt.

Lees hier meer over onze campagne.

Televisie

Sharon, één van de deelnemers aan onze voorlichtingsfilms, vertelde maandagavond 28 mei in RTL Editie NL over het verkeersongeval waarbij zij ernstig gewond raakte. Én over haar ervaringen met bemiddeling via Perspectief. Daarnaast plaatste RTL nieuws.nl een lang artikel over haar ervaringen. 

Krant

Dinsdagochtend bracht het Algemeen Dagblad onze campagne op hun voorpagina. In een uitgebreid artikel in de krant vertelt Marco, die ook aan onze film deelneemt, hoe zijn leven op zijn kop stond na het veroorzaken van een ernstig ongeval. En waarom hij heel graag in contact wilde komen met de andere betrokkenen.

Radio

Onze directeur Henriëtte van der Klok legde dinsdagochtend aan BNR nieuwsradio uit waarom we deze campagne voeren. En in de middag ging zij met Tom Herlaar van NPO radio 5 uitgebreid in gesprek over wat herstelbemiddeling voor betrokkenen kan betekenen.

Online

Naast de nieuwssites AD.nl en RTLnieuws.nl, plaatste RTV Oost op hun website een poll met de stelling:  'Breng veroorzakers en slachtoffers van verkeersongevallen vaker met elkaar in contact'. 2.500 mensen brachten hun stem uit, de meeste stemmen (65%)kreeg het antwoord 'Alleen als beide kanten hier op zitten te wachten'. 

Bekijk alle uitzendingen en gepubliceerde artikelen.

Article image