Workshop herstelbemiddeling op Forensisch Festival

18-10-2018

Op 22 januari 2019 vindt het jaarlijkse Festival Forensische Zorg plaats, georganiseerd door Dienst Justitiële Inrichtingen. Vorig jaar gaf Perspectief Herstelbemiddeling een prikkelende workshop aan de aanwezige professionals om herstelbemiddeling bespreekbaar te maken met hun cliënten. Ook dit jaar hebben we een voorstel ingediend om een workshop te geven. Stemt u mee?

Update 5 november: inmiddels hebben we bericht gekregen dat onze workshop is geselecteerd voor het festival! Bedankt voor het stemmen.

De workshop heeft de titel: Contact vergroot gevoel van veiligheid. In deze workshop willen we bespreekbaar maken hoe bemiddeld contact het gevoel van veiligheid voor zowel slachtoffers als daders kan vergroten. Op interactieve wijze willen we ingaan op dilemma’s, (on)mogelijkheden en voorwaarden waaraan voldaan moet worden voor een bemiddeling met een forensisch (psychiatrisch) patiënt.  

Stemmen
Het Festival Forensische Zorg is een jaarlijks terugkerende dag vol ontmoeting, kennismaking en gesprekken met professionals uit de forensische zorg. Net als vorig jaar mag het publiek meestemmen en sterren geven aan de meest interessante voorstellen voor workshops en lezingen. Vindt u ook dat er in de forensische zorg nog meer oog kan zijn voor herstelbemiddeling en daarmee emotioneel herstel voor alle betrokken partijen? Stem dan op ons voorstel. Stemmen kan niet meer.

Psychische stoornis
Perspectief sluit niemand bij voorbaat uit voor deelname aan herstelbemiddeling. Ook cliënten met een psychische stoornis kunnen deelnemen. Onze professionele bemiddelaars onderzoeken op zorgvuldige wijze, in samenspraak met begeleiders en behandelaren, wat er mogelijk is.

Heeft u hierover vragen? Neem dan contact op met ons aanmeldpunt: 030-234 00 45.