Jan en Miranda

Jan en Miranda zijn nabestaanden van een dodelijk verkeersongeval. Hun dochter Tamara werd vlakbij haar woning met haar auto frontaal geraakt door een tegenligger. Aanvankelijk hoorden ze niks van de veroorzaker totdat Perspectief Herstelbemiddeling hen met een contactverzoek benaderde.

"Ons leven stond op zijn kop. We waren opgelucht iets van de veroorzaker te horen. Je gaat toch denken dat hij er makkelijk mee weg komt terwijl wij onze dochter verloren. Het gesprek heeft ons erg veel troost geboden. Door te zien dat ook zijn leven op zijn kop stond. We konden van hem horen hoe het hele ongeval en alles daarna precies was gegaan. We krijgen onze dochter er niet mee terug maar het heeft ons wel meer grip op de situatie gegeven."

Dit is een waargebeurd verhaal. De namen van de betrokkenen zijn vanwege de privacy aangepast.

Lees verder hoe herstelbemiddeling na een verkeersongeval werkt.

Henk

Henk is veroorzaker van een dodelijk verkeersongeval. Hij was daarna totaal van slag. Richting de nabestaanden durfde hij niks te doen totdat hij via de politie werd gewezen op de mogelijkheid van herstelbemiddeling.

"Ik vond het vreselijk spannend om de mensen te ontmoeten die ik zoveel leed heb aangedaan. Maar ik ben erg opgelucht dat ik het heb gedaan. Ik kon mijn medeleven tonen en wat ik niet had verwacht, was dat zij ook met mij meeleefden. Het gesprek heeft ons allemaal goed gedaan. Ik hoef nu ook niet bang te zijn dat ik ze toevallig tegen kan komen. We hebben afgesproken om contact te houden."

Dit is een waargebeurd verhaal. De namen van de betrokkenen zijn vanwege de privacy aangepast.

Lees verder hoe herstelbemiddeling na een verkeersongeval werkt.

 • Merel

  Ik zag bij mijn arts dat er geen sprake van onwil was.

  Simone

  In de bemiddeling konden we open praten.

 • Bastiaan

  Na de overval vertrouwde ik niemand meer.

  Jasper

  Ik vind het vreselijk wat ik heb gedaan en wilde graag mijn excuses maken.

 • Jan en Miranda

  Het gesprek gaf ons meer grip op het noodlottige ongeval.

  Henk

  Ik kon mijn medeleven tonen.

 • Sandra

  Ik vertelde hoe het misbruik voor mij was. Ik zag dat mijn woorden hem raakten.

  John

  Ik was bang dat ik haar leven had vernield.