Merel

Merel is geopereerd aan een ontsteking in haar galblaas. Bij de operatie ontstond een ernstige complicatie doordat de maag werd geperforeerd. Zij hield nog lange tijd klachten en was erg ontevreden over de informatie die ze van het ziekenhuis ontving. Door middel van herstelbemiddeling met haar arts kon ze antwoorden krijgen en werd haar vertrouwen in de arts en het ziekenhuis hersteld.

 

"Ik was vooral ontevreden dat niemand me vertelde wat er tijdens de operatie was gebeurd. En ondertussen moest ik wel het vertrouwen hebben dat de verdere behandeling goed zou verlopen. Ik had nog nooit van herstelbemiddeling gehoord totdat mijn contactpersoon van de verzekering erop wees. Het deed me echt goed om te zien dat mijn arts er ook heel erg mee zat. En dat er geen sprake was van onwil, maar dat het vooral miscommunicatie was. Door de bemiddeling heb ik nu weer vertrouwen in haar." 

 

Lees verder hoe herstelbemiddeling na een medisch incident werkt.

 

 

 

Dit is een waargebeurd verhaal. De namen van de betrokkenen zijn vanwege de privacy aangepast. 

Simone

Simone werkt al jaren als chirurg en zat erg met de complicatie. Het bemiddelingsgesprek bood de mogelijkheid om in alle openheid toe te kunnen lichten wat er was gebeurd, vragen te beantwoorden en aan Merel te laten zien dat het haar ook had geraakt.

"Als arts doe je natuurlijk  altijd je best om alles goed te laten verlopen, maar soms gaat het mis. Ik had nadien vooral de behoefte om met Merel te praten over wat er was gebeurd en te laten zien hoe vervelend ik het vind. Maar om allerlei redenen kwam het daar niet van. In de bemiddeling ontstond het vertrouwen en konden we open het gesprek aangaan. Ik zag dat mijn uitleg en antwoorden op haar vragen Merel rust gaf. Ik kan nu zelf ook weer met een goed gevoel naar mijn werk.”

Dit is een waargebeurd verhaal. De namen van de betrokkenen zijn vanwege de privacy aangepast.

 • Sandra

  Ik vertelde hoe het misbruik voor mij was. Ik zag dat mijn woorden hem raakten.

  John

  Ik was bang dat ik haar leven had vernield.

 • Monique

  “Dankzij de bemiddelaar kijken wij terug op een open en eerlijk gesprek”

  Rens

  “Dit gesprek voeren, is het moeilijkste dat ik ooit heb gedaan.”

 • Bastiaan

  Na de overval vertrouwde ik niemand meer.

  Jasper

  Ik vind het vreselijk wat ik heb gedaan en wilde graag mijn excuses maken.

 • Merel

  Ik zag bij mijn arts dat er geen sprake van onwil was.

  Simone

  In de bemiddeling konden we open praten.