Sandra

Sandra is slachtoffer van een zedenmisdrijf en wilde de dader vragen stellen. In de bemiddeling koos ze eerst voor een briefwisseling. Hierna vond ook een ontmoeting onder begeleiding van de bemiddelaar plaats.

"Ik kreeg als eerste het woord en heb hem verteld hoe ik alles heb ervaren en hoe vernederend de verkrachting voor mij was. Ik kon hem tijdens mijn verhaal niet in de ogen kijken, maar ik zag wel dat mijn woorden hem raakten. Omdat ik bang was dat hij mij misschien zou komen opzoeken, wilde ik weten wanneer hij vrij zou komen. We hebben afgesproken dat hij me laat weten wanneer hij met proefverlof gaat en dat hij dan uit mijn buurt blijft. Het gaat nu goed met me. Ik ben blij dat ik niet in een hoekje ben blijven zitten en deze stap heb genomen. Ik wil mijzelf niet beperken, ik wil léven."

Dit is een waargebeurd verhaal. De namen van de betrokkenen zijn vanwege de privacy aangepast.

Meer weten?
Lees hoe herstelbemiddeling na seksueel misbruik in zijn werk gaat.

John

John is schuldig aan de verkrachting van Sandra. In de bemiddeling vertelde hij hoe hij onder invloed van drugs tot zijn daad kwam en hoe hij zich daarvoor schaamt.

"Ik heb haar direct mijn excuses aangeboden. Ik schaamde me enorm voor wat ik had gedaan. Na onze ontmoeting was ik zo opgelucht. Ik was bang dat ik haar leven had vernield. Maar het deed me goed te zien hoe sterk ze was. Ik had na de bemiddeling ook de moed om aan medegedetineerden te vertellen waarom ik vast zat en heb voor het eerst sinds lange tijd contact gezocht met mijn ouders. Ik wil van mijn verslaving af. Na mijn straf hoop ik een nieuwe start te maken."

Dit is een waargebeurd verhaal. De namen van de betrokkenen zijn vanwege de privacy aangepast.

Meer weten?
Lees hoe herstelbemiddeling na seksueel misbruik in zijn werk gaat.

 • Monique

  “Dankzij de bemiddelaar kijken wij terug op een open en eerlijk gesprek”

  Rens

  “Dit gesprek voeren, is het moeilijkste dat ik ooit heb gedaan.”

 • Bastiaan

  Na de overval vertrouwde ik niemand meer.

  Jasper

  Ik vind het vreselijk wat ik heb gedaan en wilde graag mijn excuses maken.

 • Merel

  Ik zag bij mijn arts dat er geen sprake van onwil was.

  Simone

  In de bemiddeling konden we open praten.

 • Sandra

  Ik vertelde hoe het misbruik voor mij was. Ik zag dat mijn woorden hem raakten.

  John

  Ik was bang dat ik haar leven had vernield.