Belevingsdag Perspectief Herstelbemiddeling

Nieuwe Belevingsdagen op 22 en 25 november

29/09/2021

Op 22 en 25 november 2021 organiseren we twee Belevingsdagen in de regio. Professionals van ketenpartners zijn van harte welkom om zich voor één van deze Belevingsdagen aan te melden. We streven naar een divers gezelschap, zodat de dag niet alleen meer inzicht geeft in ons werk, maar ook tot onderlinge ontmoeting leidt.

Na onze eerste succesvolle Belevingsdag eind 2019 moesten we vorig jaar de toen geplande regionale dagen wegens Corona helaas annuleren. Met de versoepeling van de maatregelen is er nu weer ruimte om deze bijzondere dagen te organiseren.

Waar?

Op 22 november kun je ons werk beleven in Nieuwerkerk aan den IJssel, voor professionals die werkzaam zijn in de regio's Zuid-Holland, Zeeland en West-Brabant. Op 25 november ben je welkom in Veenhuizen, voor professionals uit de regio Noord-Nederland. Volgend jaar hopen we meer Belevingsdagen te organiseren, zodat ook mensen uit andere regio’s kunnen deelnemen.

Data:

  • Maandag 22 november 2021, locatie Nieuwerkerk aan den IJssel
  • Donderdag 25 november 2021, locatie Veenhuizen

Tijd:

Start 9.30 uur – einde 15.30 uur.

Kijkje in de keuken

Met de interactieve Belevingsdag willen we professionals, werkzaam bij onze samenwerkingspartners, graag een kijkje geven in de keuken van herstelbemiddeling. Dat doen we onder andere door het aanbieden van een aantal workshops. Ook biedt de dag de mogelijkheid om de samenwerking met en tussen ketenpartners in de regio te versterken.

Welke workshops kun je verwachten?

  • workshop 1:  Het gezamenlijke gesprek. Met behulp van acteurs ben je getuige van een gezamenlijk gesprek tussen deelnemers aan een bemiddelingstraject. 
  • workshop 2:  In gesprek met ervaringsdeskundigen. Oud-deelnemers vertellen waarom zij bemiddeling wilden en wat hun ervaringen zijn. Stel zonder schroom de vragen die je altijd al hebt willen stellen.  
  • workshop 3: In de schoenen van de bemiddelaar. Twee bemiddelaars nemen je mee een bemiddelingstraject in. Je wordt uitgenodigd om mee te denken over de te nemen stappen en de te maken keuzes gedurende het bemiddelingstraject.      

     

Waarom?

Herstelbemiddeling maakt het mogelijk dat mensen kunnen herstellen van een ingrijpende gebeurtenis door het contact aan te gaan met degene die betrokken was bij dezelfde gebeurtenis. Bij zowel slachtoffers als daders (of veroorzakers) helpt het contact bij het verwerken van wat er is gebeurd, waardoor deze gebeurtenis minder negatieve invloed heeft op hun kwaliteit van leven. Het helpt mensen om hun leven te vervolgen en zich te richten op de toekomst. En daar heeft ook hun omgeving baat bij.

Erbij zijn?

We nodigen professionals van onze samenwerkingspartners van harte uit voor deze dagen. Het maakt niet uit of je al eerder een cliënt naar ons hebt verwezen. Misschien ken je een collega die nog onbekend is met ons werk en geïnteresseerd is om meer met herstelbemiddeling te doen.

Wil je deelnemen aan één van deze dagen, maak dan je interesse kenbaar door het formulier hieronder in te vullen. Door het interactieve karakter van de dag is het aantal plaatsen beperkt. Medio oktober krijg je bericht of je kunt deelnemen en ontvang je het precieze programma.

Meer weten?

Lees op onze website meer over de eerste belevingsdag in november 2019. Er namen toen onder andere medewerkers van DJI, het OM, de Reclasseringsorganisaties, Slachtofferhulp Nederland en politie deel. Ook kun je de korte impressievideo’s bekijken die we toen hebben gemaakt. 

21 oktober 2021:
Voor de Belevingsdag in Veenhuizen is veel belangstelling. Mocht je je toch willen aanmelden, dan zetten we je naam op een wachtlijst. We hopen je dan zo snel mogelijk te laten weten of je kunt komen. 

Let op:
Alle velden in het aanmeldformulier zijn verplicht. 
Eén aanmelding per persoon. 

 

Ja, ik neem graag deel aan de Belevingsdag!

Ik wil graag naar de belevingsdag op