Nieuws

 • NRC Handelsblad Na 35 jaar oog in oog met de dader
  Zedenslachtoffer praat vaker met dader

  In 2019 kreeg Perspectief aanzienlijk meer aanmeldingen binnen voor bemiddeling na een zedendelict. NRC Handelsblad besteedt aandacht aan deze ontwikkeling. Journalist Kim Bos sprak met een deelnemer aan een bemiddelingstraject. Hij werd als kind ernstig misbruikt en ging in gesprek met de dader.

 • Portretfoto Annet Slijkhuis
  Directeur Annet Slijkhuis verlaat Perspectief Herstelbemiddeling

  In de afgelopen periode is uitgebreid gesproken over de toekomst van Perspectief Herstelbemiddeling. Recent heeft Annet Slijkhuis het bestuur laten weten dat deze gesprekken haar tot het inzicht hebben gebracht dat zij hierin verder geen rol meer kan vervullen.

 • Dader heeft spijt en schrijft excuusbrief
  In detentie: bemiddelen in coronatijd

  Bemiddelaars van Perspectief Herstelbemiddeling maken altijd persoonlijk kennis met een gedetineerde als die een verzoek heeft ingediend voor contact met het slachtoffer. Met de beperkingen door corona is dat nu niet mogelijk. Dit betekent gelukkig niet dat trajecten geen voortgang kunnen hebben.

 • Medisch incident? eerst praten
  Medisch incident? Eerst praten

  De nieuwste editie van LetselschadeNEWS besteedt aandacht aan de kracht van herstelbemiddeling tussen zorgverlener en patiënt. Drie belangenbehartigers van patiënten vertellen over wat zij in hun dagelijkse praktijk meemaken en het belang van goed begeleid contact door een onafhankelijke bemiddelaar

 • Maatregelen kabinet corona crisis
  Maatregelen corona-virus

  Het kabinet heeft op zondag 15 maart nieuwe corona-maatregelen genomen. Aanmelden voor herstelbemiddeling is gewoon mogelijk. Wel verwachten wij enige vertraging in de uitvoering.

 • Groepsfoto deelnemers Belevingsdag 2019
  Belevingsdagen gaan niet door dit voorjaar

  In verband met het coronavirus en het landelijk beleid om grote bijeenkomsten te verbieden, gaan de Belevingsdagen in de regio op 24 maart, 6 april en 15 april aanstaande niet door.

 • Teamdag
  Perspectief Herstelbemiddeling: Topwerkgever

  In december 2019 heeft het onderzoeks- en adviesbureau MonitorGroep onderzoek uitgevoerd naar de medewerkerstevredenheid bij Perspectief Herstelbemiddeling. De tevredenheid bij onze medewerkers is ruim hoger dan gemiddeld in Nederland. We hebben daarom de titel Topwerkgever ontvangen.

 • Portret foto van Kristien
  Nieuwe film over bemiddeling: "Van mens tot mens"

  Op onze belevingsdag op 18 november was de première van onze nieuwe mini-documentaire: “Van mens tot mens.“ Het is het verhaal van een bijzondere bemiddeling tussen Kristien, die aangifte doet, en Naima*, die al 15 jaar verslaafd is. Ze wil na detentie een ander pad inslaan. De ontmoeting maakt grote indruk op beide vrouwen.

 • Groepsfoto deelnemers Belevingsdag 2019
  Terugblik en films Belevingsdag

  Op 18 november, in de internationale week van herstelrecht, organiseerden wij voor het eerst een belevingsdag herstelbemiddeling. Op deze dag namen we professionals mee in de belevingen van mensen die herstelbemiddeling hebben ervaren.